Voedselfotografie Amsterdam

Professionele fotografie van culinaire gerechten is in het huidige internet tijdperk niet meer weg te denken. Met een goede serie beelden waarin het bedrijf mooi naar voren komt en de gerechten smaakmakend zijn vastgelegd heb je als ondernemer een voorsprong op de concurrent. Voor een cateraar zijn professionele food foto’s helemaal belangrijk want hij/zij brengt het eten letterlijk naar de klant. Hetzelfde geldt voor een chef die een kookboek wilt publiceren. Mooie plaatjes doen ’t hem.

Ik ben er ook schuldig aan dat ik naast een menukaart ook graag naar foto’s van gerechten kijk. Wanneer foto’s bij mij een hongergevoel opwekken ben ik eerder geneigd een tafel te reserveren dan wanneer er geen mooi beeldmateriaal aanwezig is. Dat wil niet zeggen dat wanneer je beeldmateriaal niet in orde is het eten niet goed is, maar met goede foto’s spreek je wél eerder een potentiële klant aan dat hij/zij bij jou moet zijn. Laat met sprekende foto’s zien dat je op een professionele manier te werk gaat, welke ingrediënten je gebruikt en hoe jouw werkomgeving er uit ziet. Maar laat vooral zien wat de klant van jou kan verwachten en benadruk jouw sterke punten. Serveer je een complete maaltijd of ligt jouw focus vooral op desserts en zoet zoals bijzondere taarten en bonbons? Wil je jouw gerechten in boekvorm verkopen dan wil je hier mooie gestylde afbeeldingen in gebruiken.

Professionele foto’s doen het ook erg goed op social media, dus die food shoot kun je ook hiervoor inzetten! Kortom, met goede foto’s maak je in ieder geval al een eerste goede indruk en de rest is aan jou.

Til jouw bedrijf naar een hoger niveau met professionele voedselfotografie door Dutch Eye Photography.

 


Mijn ongedwongen wijze van fotograferen zorgt voor een ‘a day in the life of‘ fotoreportage waarmee ik jullie persoonlijke verhaal vertel. Met het gebruik van natuurlijk licht creëer ik een natuurlijke sfeer, en meer een gevoel van echtheid dan met het gebruik van flitsapparatuur. Mijn naam is Nicole van Vondel en ik fotografeer sinds 2009 onder de naam Dutch Eye Photography alles wat met het gezinsleven te maken heeft. Mijn passie ligt bij babyfotografie, familiefotografie en zwangerschapsfotografie maar daarnaast laat ik ook graag mijn creativiteit los op culinaire fotografie en bedrijfsfotografie. Ik ben werkzaam in de regio Haarlem en Amsterdam maar ook daarbuiten beschikbaar voor opdrachten. Neem contact op voor het boeken van een fotoreportage. Ik kijk er naar uit van je te horen!

Menu